Cols
Vind hier alle beklimmingen en hun bijkomende informatie

Winkelwagen

0 stuks: 0 €
Bekijken

Grand Ballon - Willer sur Thur

Grand Ballon

 
Grand Ballon
Grand Ballon vanuit Les Trois Epis
Grand Ballon vanuit Les Trois Epis
Hoogte 1 423,7 m
Coördinaten 47° 54′ NB, 7° 6′ OL
Ligging Frankrijk
Gebergte Vogezen
Grand Ballon
Grand Ballon
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen
 
Grand Ballon, naambordje

De Grand Ballon is de hoogste berg (1424 m) in de Vogezen. De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De berg ligt in het zuidelijk gedeelte van de bergrug. De Grand Ballon ligt in het natuurpark Ballons des Vosges. De top van de Grand Ballon ligt net boven de boomgrens.

In het gebied rondom de Grand Ballon kunnen mooie wandelingen worden gemaakt. Vanaf de top is er een mooi uitzicht over de omgeving. Veel verder naar het zuiden zijn de Alpen te zien, waaronder de Mont Blanc. Het traject van de wandelroute GR5 (Hoek van Holland - Nice) leidt over de Grand Ballon. De Frans-Spaanse wandelroute GR7 begint er.

Kenmerkend voor de Grand Ballon is het radarstation boven op de top. De Grand Ballon is één van de toppen waar de Route des Crêtes over voert, die in de richting noord-zuid alle hoogten van het massief van de Vogezen met elkaar verbindt. De weg voert op 1325 m een eind onder de top over een col. Over deze weg wordt veel gefietst, maar de weg vormt de toegangsweg voor toeristen die de Grand Ballon willen bezoeken.